Kirurški posegi so invazivni posegi, za katere se odločimo, kadar konzervativno zdravljenje ni možno oz. je to za uspešnost zdravljenja boljša izbira.

Ti posegi za žival ne smejo biti boleči, zato jih opravljamo bodisi na sediranih živalih v kombinaciji z lokalno anestezijo bodisi na živalih v splošni anesteziji.  Anestezija se prilagodi posamezni živali in je odvisna od vrste živali, telesne teže, vrste operativnega posega  ter morebitnih sočasnih obolenj pacienta.  Med anestezijo vedno spremljamo življenjske funkcije živali ( monitoring), da je anestezija čim bolj varna.

Med rutinske operacije spadajo kastracije in sterilizacije, poleg tega pa v Veterinarski ambulanti Gaber opravljamo operacije vseh mehkih tkiv, operacije vek in oči ter posege v ustni votlini.  Po operacijah lastnike poučimo o postoperativi negi pacienta doma  ter redno spremljamo uspešnost posegov. Po odstranitvi tumorjev vzorce le teh v dogovoru z lastnikom živali pošljemo v patohistološki laboratorij, saj na podlagi izvida lažje določimo prognozo.