Pravilna iz zdrava prehrana živali je najboljša naložba v njihovo zdravje.

S pravilno prehrano poskrbimo za primerno telesno težo, ustrezno prebavo, za zdravo in sijočo dlako ter za dobro počutje živali. Dietna hrana je lahko zdravilo za nekatere bolezni ali pa odlična podpora zdravljenju.

Odvisna je od vrste živali in njenih potreb. Psi in mačke so mesojede živali, zato morajo biti živalske beljakovine glavna sestavina obroka, ne glede na to, ali jejo komercialno pripravljeno ali doma kuhano hrano.  Kunci in morski prašički potrebujejo veliko vlaknine, zato morajo imeti ves čas na voljo seno ali svežo travo ter dovolj C vitamina.

Bolne živali pa potrebujejo ustrezno dieto, ki se jo je potrebno držati za boljšo uspešnost zdravljenja. Za te živali je na voljo veliko komercialno pripravljenih diet, včasih pa vam veterinarji sestavimo recepturo za domačo pripravo hrane. Diete pa se ne uporabljajo samo za hujšanje živali, pač pa posebne diete potrebujejo živali z ledvičnimi, jetrnimi obolenji, alergiki, živali z obolenji  urinarnega trakta in sečnimi kamni, sladkorni bolniki, živali z metabolnimi motnjami itd…