Opravljamo laboratorijsko diagnostiko krvi, urina, raznih brisov in ostružkov ter ultrazvočno diagnostiko. 

Vse je odvisno od natančne diagnoze!

Diagnostika  je lahko enostavna, pogosto pa  je sestavljena iz več različnih diagnostičnih metod. Zelo pomembna je anamneza – podatki, ki nam jih o živali posreduje njen lastnik. Žival najprej natančno klinično pregledamo in po potrebi izvedemo nadaljnje preiskave.

V Veterinarski ambulanti Gaber imamo sodobno opremljen laboratorij, kjer opravimo analize krvi, urina, brisov in drugih vzorcev.

Po odvzemu  krvi določimo vrednosti hemograma (vnetje, slabokrvnost, dehidracija… ) in biokemijske parametre, ki nam pokažejo stanje metabolizma in delovanja notranjih organov. S hitrimi testi določimo prisotnost virusov ali protiteles v organizmu, za redke in bolj specifične preiskave pa odvzamemo vzorce krvi, urina in jih pošljemo v specializirane zunanje laboratorije.

Z analizo urina ugotavljamo koncentracijo urina, pH,  prisotnost urinskih kristalov, celic, bakterij, in druge biokemijske parametre. Vse to nam pomaga pri diagnostiki vnetij sečil, ugotavljamo lahko prisotnost rakavih celic, spremenjena koncentracija urina in odstopanja pri biokemijskih parametrih pa so pomembna za diagnostiko različnih sistemskih obolenj.

Z barvanjem in mikroskopskim pregledom brisov ugotavljamo prisotnost bakterij, glivic, parazitov in drugih struktur, jih diferenciramo, z mikroskopiranjem punktatov in drugih vzorcev pa ugotavljamo celično strukturo tkiva in prisotnost bakterij.

Ultrazvok nam pokaže stanje in gibanje notranjih organov. Z njim diagnosticiramo brejost,  obliko, velikost in strukturo ter gibanje notranjih organov.

Z rentgenskim slikanjem diagnosticiramo spremembe na skeletu, spremembe mehkih tkiv, analiziramo tudi položaj in obliko organov v prsni in trebušni votlini. Občasno si pri rentgenski diagnostiki pomagamo z aplikacijo kontrastnih sredstev.

O nas

Strokoven in izkušen kolektiv. Prijetno in mirno okolje. S spoštovanjem in skrbjo do živali in njihovih lastnikov. Dobrodošli k nam!

Delovni čas

 • Ponedeljek

  8:00 - 15:00

 • Torek

  12:00 - 19:00

 • Sreda

  18:00 - 19:00

 • Četrtek

  12:00 - 19:00

 • Petek

  8:00 - 15:00

 • Sobota

  8:00 - 12:00

 • Nedelje in prazniki

  Zaprto

Politika zasebnosti