Vsako bolezen je bolje preprečiti kot zdraviti. Tako se izognemo nepotrebnemu trpljenju živali, dolgotrajnemu zdravljenju in visokim stroškom, hkrati pa živali podaljšamo življenjsko dobo.

Izvajamo, cepljenja, preventivne preglede in preventivna zdravljenja.

Preventiva je pomemben del veterinarske dejavnosti, njenega pomena pa se morajo zavedati tudi lastniki živali. V veterinarski ambulanti Gaber lahko cepite svoje živali proti steklini in ostalim kužnim boleznim v programu cepljenja. 

CEPLJENJA

Pse cepimo proti steklini, kužnim boleznim (pasja kuga, parvoviroza, virusni hepatitis,  kužni kašelj in leptospiroza), pri brejih psicah priporočamo tudi cepljenje proti herpes virusu, saj s tem zagotovimo večja in bolj zdrava legla.

Mačke cepimo proti steklini, mačjim kužnim boleznim ter proti mačji levkozi. 

Bele dihurje cepimo proti pasjim kužnim boleznim in proti steklini.

Zakonsko obvezno je le cepljenje stekline pri psih. Vsa ostala cepljenja pa opravimo v dobro svojih ljubljenčkov, saj so poteki bolezni, proti katerim jih cepimo, lahko zelo hudi, tega pa ne želimo. 

PREVENTIVA PRED PARAZITI

Tako notranji kot zunanji paraziti so za žival moteči, znižujejo odpornost organizma, povzročajo srbež, slabokrvnost in prenašajo povzročitelje drugih bolezni (borelijo, anaplazmo, babezijo, dirofilarijo… )

Psom in mačkam  zdravila za preventivo proti notranjim zajedavcem dajemo redno na 3-4 mesece, proti zunanjim zajedavcem pa enkrat mesečno oz. po navodilih veterinarja, glede na uporabljeno zdravilo.

PREVENTIVA PRED DEBELOSTJO

Imate radi velikega debelega mačka ali lepo okroglega psa?

Debelost žal ni le stvar izgleda, pač pa je bolezensko stanje, ki ima izrazito negativne posledice na zdravje domačih živali. Vzdrževanje zdrave telesne teže pri tudi pri njih, tako kot pri ljudeh,  pomaga preprečiti srčno žilna obolenja, obolenja gibalnega aparata, sladkorno bolezen, povišano vrednost maščob v krvi ipd. Zdrav pristop k zdravemu hranjenju  izboljša kvaliteto življenja in pomaga živali podaljševati življenjsko dobo.. 

REDNI PREVENTIVNI PREGLEDI

Z njimi lahko skupaj  odkrijemo zgodnje stadije nekaterih kroničnih obolenj, ko jih je še možno zdraviti in  s tem živalim podaljšamo življenje in izboljšamo kvaliteto življenja.

Veterinarji  priporočamo preventivni pregled vsaj enkrat letno, pri starejših živalih pa tudi pogosteje. Pri tem opravimo temeljit klinični pregled, ki vključuje pregled trupa, palpacijo trebuha, avskultacijo srca in prsne votline, pregled bezgavk, kože, pregled vseh vidnih sluznic in veznic, pregled gibalnega aparata in pregled ustne votline, z lastnikom pa se tudi pogovorimo o njegovih opažanjih. V kolikor pri kliničnem pregledu opazimo spremembe, svetujemo nadaljnjo diagnostiko.

V Veterinarski ambulanti  Gaber se zavedamo, kako pomembna je preventiva. Zato vsem psom in mačkam, starejšim od 7 let, 1x letno podarimo brezplačen preventivni klinični pregled.

O nas

Strokoven in izkušen kolektiv. Prijetno in mirno okolje. S spoštovanjem in skrbjo do živali in njihovih lastnikov. Dobrodošli k nam!

Delovni čas

 • Ponedeljek

  8:00 - 15:00

 • Torek

  12:00 - 19:00

 • Sreda

  18:00 - 19:00

 • Četrtek

  12:00 - 19:00

 • Petek

  8:00 - 15:00

 • Sobota

  8:00 - 12:00

 • Nedelje in prazniki

  Zaprto

Politika zasebnosti